Oud ijzer: wat te doen met oude ijzerwaren?

Gepost op

Iedereen, of je nu particulier bent of bedrijfseigenaar, heeft er wel een voorraadje van thuis liggen: oud ijzermateriaal. De vraag is dan wat je met dit materiaal aan moet. Lekke laten liggen in de schuur of de loods, weggooien of... oud ijzer laten recyclen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun oude ijzerwaar voor recycling aan te bieden. Het recyclen van ijzermaterialen, denk bijvoorbeeld aan rvs, lood of koper, heeft namelijk legio voordelen.

Oud ijzer levert geld op
Een van de meest interessante voordelen van oud ijzer is dat het inleveren hiervan je een mooi geldbedrag kan opleveren. Natuurlijk is het geld wat je krijgt afhankelijk van het soort ijzer wat je inlevert. Koper en lood zijn voorbeelden van ijzermaterialen die een leuke zakcent kunnen opleveren, als je hiervan een aantal kilo's heb verzameld. Maar ook voor rvs en standaard ijzer kun je, bij wat grotere hoeveelheden, een aardig zakcentje overhouden. Zorg er daarom voor dat je deze ijzermaterialen verzamelt en, als je voldoende voorraad hebt, inlevert voor geld. Je kunt er dan een mooi extra zakcentje aan bijverdienen.

Een verstandige keuze als je voor het milieu gaat
Het inleveren van gebruikt ijzer is altijd verstandig als je een voorstander bent van een beter milieu en belang hecht aan de toekomstbestendigheid van het klimaat. Alles wat gerecycled kan worden, is in deze tijd natuurlijk mooi meegenomen. En dat geldt zeker voor ijzermateriaal, waar een schaarste aan is.

Je wordt van A tot Z bediend
Ideaal aan moderne recyclingbedrijven is dat ze oude ijzeren voorwerpen en ijzerafval als dienstverlening thuis of op je bedrijfslocatie ophalen. De aanbieder van gebruikt ijzer is op dit gebied echt koning. Je bent bij het recyclen van je afval niet verplicht om het zelf te brengen, maar meestal wordt het afvalmateriaal, vanaf bepaalde hoeveelheden of gewichten, gewoon bij je opgehaald en weggebracht. Voor jet inleveren van gebruikte ijzerwaren hoef je zelf dus nauwelijks tot geen moeite te doen. Lekker handig én klantvriendelijk dus, deze service van recyclingbedrijven. Wat wil je nog meer als het om service en klantvriendelijkheid gaat? De vraag stellen is hem beantwoorden!

Dat ruimt lekker op
Veel bedrijfseigenaren vinden de oude ijzeren troep in hun loods of op het erf een steen des aanstoots. Het ziet er niet alleen rommelig uit, maar oude ijzerwaren en gebruikte ijzeren machines nemen ook nog eens veel ruimte in beslag. Door dit materiaal weg te brengen, creëer je dus de nodige extra ruimte. Tegelijkertijd wordt het veiliger, omdat er minder rommel rondslingert.


Delen