Oud ijzer inleveren bij een recycler? Dit levert het je op!

Gepost op

Het geschieden inleveren van gebruikte materialen om deze te recyclen, is de afgelopen decennia - met name in het Westen, de Scandinavische landen en in Azië - heel normaal geworden. Niet alleen papier, plastic, groente-, voedsel- en tuinafval of textiel worden steeds vaker geschiedenis ingeleverd, maar zeker ook oud ijzer en soortgelijke metalen. De recyclingboost is zeer interessant, met name voor het milieu en op langere termijn het klimaat. Maar wie ervoor kiest om oude metalen en gebruikt ijzer in te leveren bij een recyclingbedrijf, geniet van nog veel meer pluspunten van het inleveren en hergebruiken van materialen. In dit blog kun je lezen wat jijzelf en je omgeving hebben aan het recyclen van gebruikt ijzer.

Oud ijzer lever je in, want het ruimt lekker op

Vooral bedrijven die veel gebruikmaken van ijzeren materialen, voorwerpen en machines overkomt het nogal eens dat de berg ijzerafval in de loop van de tijd flink groter wordt. Veel agrarisch ondernemers, fabrieken en ondernemingen kiezen ervoor om ijzerafval bergen op het bedrijfsterrein of op het erf op te slaan en te bewaren. De afvalberg groeit dan na verloop van tijd uit tot een flinke stapel ijzertroep, die gaat roesten. Hoog tijd om dit spul op te ruimen dus! Opruimen van oude metalen en ijzeren accessoires en machines zorgt er niet alleen voor dat je bedrijfsterrein, loods of boerenerf er weer netjes en verzorgd uitziet - wat een positief signaal is naar je omgeving -, maar helpt ook om extra ruimte creëren in en rond je bedrijf. Dit opruimen heeft nog weer een ander voordeel, namelijk een verhoogde veiligheid. Industrieterreinen, erven en bedrijfsterreinen die vol met afval liggen, zijn gevaarlijk voor het personeel en/of bezoekers. Het is daarom absoluut aan te raden om ijzerafval en zooi op te ruimen, als je er voldoende van hebt verzameld.

Inleveren van oude metalen en ijzerwaar levert geld op én is kost je weinig moeite

Oud ijzermateriaal inleveren is, zeker als het gaat om schaarse metalen als koper of brons, financieel aantrekkelijk. Heb je een par ton aan oud ijzer, dan levert je dit als snel honderden euro's (bij metalen en ijzerwaar) tot wel duizenden euro's (bij brons en koper) op. En dat is uiteraard mooi meegenomen en gewoon extra geld dat je in je bedrijf kunt stoppen.
Nog los van het financiële gewin dat het inleveren van oude ijzerwaar oplevert, is inleveren gemakkelijker dan veel ondernemers denken. Er zijn tegenwoordig veel recyclingbedrijven die op locatie langskomen om oude ijzerwaren en metalen op te halen, als tenminste de voorraad groot genoeg is. Bezoek nu de website van een recyclingbedrijf in jouw regio en profiteer van de vele pluspunten van ijzerrecycling!


Delen